A legnépszerűbb WordPress plugin-ek

A legnépszerűbb WordPress plugin-ek

A weboldalak 24%-án jelen pillanatban is WordPress fut, ami azt jelenti, hogy magasan a legnépszerűbb CMS (Content Management System) az összes közül. És mivel a WordPress következő célkitűzése az 50% határ elérése, világos, hogy népszerűsége drasztikusan fog tovább növekedni.

Egyre többen akik egy magasabb funkcionalitású oldalt szeretnének WordPressben építeni, keresnek  egyszerű de megbízható kiegészítőket az alapvetőbb feladatok megvalósítására. És itt jönnek képbe a plugin-ek.

A plugin-ek, mint szoftveres kiegészítő csomagok, csodákat tehetnek egy oldallal és néhány közülük annyira széles körben elterjedt, hogy több millió letöltéssel rendelkezik.

Összeállítottam egy listát a WP plugin könyvtárban szereplő top 12 legnépszerűbbről annak érdekében, hogy lásd melyek azok, amelyek valóban megérdemelnek egy kis figyelmet. A listában szereplők mindegyikének több, mint 1 millió aktív használója van és úgy gondolom neked is hasznodra lehetnek.


akismet1. Akismet

Ah, már megint feltűnt pár száz komment spam. Ismerős helyzet ugye?

A spam roppant irritáló, különösen, ha WordPress oldalad kommentjeiben jelenik meg.

Ha egy komoly fejfájástól akarod magad megóvni, az Akismet igazi felüdülés. Segít kiszúrni a komment spameket és még törölni is képes őket, így oldaladtól távol tudod tartani ezeket a digitális élősködőket.


google-xml-sitemap2.  Google XML Sitemaps

Ha hiszed, ha nem, még akkor is, ha mindent megtettél azért, hogy optimalizáld a bejegyzéseidet keresőoptimalizálás oldalról, maga az oldal is lehet az oka annak, hogy nincs indexelve.

Mi a lehetséges megoldás ebben az esetben? Egy oldaltérkép.

A Google XML Sitemaps plugin az egyik legnépszerűbb ahhoz, hogy mindent megadjon az oldaladnak, amire szüksége van. Egy XML oldaltérkép készítésével a Google számára sokkal könnyebb és gyorsabb lesz oldalad feltérképezése, így az indexelésed is hatékonyabb lesz.


3. Contact Form 7

A Kapcsolat oldalak többsége kapcsolat felvételi űrlappal rendelkezik. A WordPress-ben erre a célra a Contact Form 7 az egyik legjobb megoldás.

Ez egy nagyon egyszerű, könnyen kezelhető plugin arra a célra, hogy mindenféle űrlapot készíts. A Contact Form 7-ben létrehozhatsz különböző űrlapokat és nevet adhatsz nekik. Akár még „kötelezően kitöltendő” rubrikákat is készíthetsz, például e-mail vagy telefonszám rubrikát. Szerencsére egyáltalán nincs szükség CSS kódolásra.

A plugin shortcode-ok segítségével épül be a bejegyzésekbe vagy oldalakba, és gyakorlatliag teljesen személyre szabhatod a form mezőket és a legördülő listákat.


4. Jetpack by WordPress.com

Nagyon sok szerethető dolog van a JetPack pluginban. Ahelyett, hogy sok más plugin keresésére indulnál, a Jetpack amolyan mindent egybe ötletre épül.

Több, mint 30 modullal rendelkezik, amelyeket aktiválhatsz a gyorsaság érdekében:

  • Kapcsolódó bejegyzések
  • Egy Photon néven ismert képes CDN
  • Oldal statisztikák
  • … stb.

És még jó pár ehhez hasonló hasznos kis kiegészítő. Csak egy WordPress account-ra van szükséged a használatához és pár kattintással alatt össze tudod kötni az oldaladdal.


5. WooCommerce

A WooCommerce az a plugin, amely forradalmasította az internetes kereskedelmet a WordPress-ben. Jóformán mindent tud, ami egy mai modern webáruház felépítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges és mindezt könnyen kezelhető formában.

Bár kell egy kis idő a megtanulására, a használat egyszerűsége, kapcsolódó plugin-ek száma valamint a fejlesztői támogatás okán rendkívüli népszerűségre tett szert.


6. Wordfence Security

Hiába van az ajtón zár, ez nem fogja a visszatartani a rablót a betöréstől. Hasonlóképpen a WordPress oldalad egy halom jelszóval lehet lezárva, de ez mégsem a védelem legjobb módja.

Sokan felismerik a védelmi intézkedések szükségességét, épp ezért fordulnak a Wordfence-hez. A biztonsági plugin olyan jellemzőket tartogat, mint például a nem biztonságos hálózatok letiltása, vírusellenőrzés és általános védelmi megoldások. Nem csoda, hogy ennyien használják…


7. Yoast SEO

Mindannyian tudjuk, hogy a SEO nagyon fontos. Megfelelő keresőoptimalizálás nélkül oldalad tartalma nem jut el a célközönségedhez.

Annak ellenére, hogy a keresőoptimalizálásban nagyon sok dolog az utóbbi időben megváltozott, egy dolog változatlan maradt: olyan tartalmat kell készíteni, amely a Google keresésekre van optimalizálva.

Épp itt jön a képbe a Yoast SEO.

Ahelyett, hogy egymagad kéne azon agyalnod, hogy jól optimalizáltad-e a tartalmadat, a plugin minden lépésben segít. És ha ezt használod, kihagyhatod az extra XML sitemap (oldaltérkép) plugin-okat, mivel a Yoast erről is gondoskodik.


8. Regenerate Thumbnails

Nincs annál rondább, mikor egy profi oldalon elmosódott képekkel találkozol. Képzeld csak el: eldöntöd, hogy „ráncfelvarrást” csinálsz az oldaladon és template-et váltatsz, hogy megváltoztasd a kinézetét. Aztán ráeszmélsz, hogy minden fő kép és miniatűr borzalmasan néz ki.

Kapcsold be a Regenerate Thumbnails plugin-t, futtasd le és az újra fogja generálni a képeidet annak érdekében, hogy jó minőségűek legyenek.


9. WP Super Cache

Minden online vállalkozó tudja és érti a gyors és megbízható weboldal szükségességét. Egy WordPress oldal cachelése mindkét dolog biztosítására jó.

Az ok, amiért ez a plugin népszerűbb, mint a többi az az, hogy könnyen kezelhető és egyszerűen beállítható. Csak telepítsd, aktiváld, pipálj ki pár jelölő négyzetet, hogy konfiguráld a plugin-t és készen is vagy!


10. Google Analytics by Yoast

Előfordult már veled, hogy több böngésző ablakot nyitottál meg különböző funkciók futtatására és végül már annyi volt nyitva, hogy elveszítetted a fonalat?

Ha online üzleted van, nagyon sok dolog van, amit folyamatosan ellenőrizned kell annak érdekében, hogy az Google Analytics analitikád és a WordPress site-od is rendben legyen.

De szerencsére a Google Analytics by Yoast megkímél attól, hogy megnyiss egy újabb lapot. Csak telepítsd és állítsd be a plugin-t, és azonnal megtekintheted az oldalad analitikáját a WP szerkesztői felületén.


11. W3 Total Cache

A W3 Total Cache az egyike a legnépszerűbb WordPress-re szánt cache pluginoknak. Az összes oldalamon ezt a plugint használom és jelentős különbséget jelent a betöltési időre nézve. A plugin az oldalad optimalizálásához kínál néhány lehetőséget, és ha megfelelően van konfigurálva, észre fogod venni a különbséget a teljesítmény tekintetében.

Az új felhasználóknak a beállítások egy kicsit komplikáltnak tűnhetnek elsőre. De egy kis guglizás után jó pár fantasztikus segédanyagot találsz, amelyek segítenek eligazodni a használatában.


12. Redirection

A Redirection egy olyan WordPress plugin, amely 301 átirányításokat képes kezelni, számon tartja a 404-es hibákat, és kijavít minden gyenge láncszemet az oldaladon. Ez különösen akkor hasznos, ha egy régi weboldalról migrálsz tartalmakat vagy ha a WordPress telepítésed mappáját megváltoztatod.


 

0 Comments