Keresőoptimalizás

A keresőoptimalizálás

(angolul Search Engine Optimization, azaz SEO)

a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti “normál” avagy nem fizetett keresési eredményekben.
Általánosságban minél előbb, azaz jobban rangsorolva a találati oldalon és többször jelenik meg egy oldal a találati listában, annál több látogatást szerez a keresőt használóitól.

A SEO különböző területeket célozhat meg, mint például a képkeresés, videókeresés, helyi keresés vagy tudományos keresés, újságcikk-keresés avagy iparág-specifikus keresés. Internetes marketing stratégiaként a SEO figyelembe veszi a keresőmotorok működését, az emberek keresési hajlamát, a keresési szavakat vagy kulcsszavakat a célközönség preferált keresőit.

Több módszer is javíthatja egy weboldal helyezését a keresés találati listáján. A weboldal akadálymentes feltérképezésének egyik fontos alap eszköze a webes szabványok betartása. A saját weblapon belüli linkelések az aloldalak között javíthatja a rangsorolást. A gyakran keresett kulcsszavakat optimális mértékben magukban foglaló tartalmak írása növelheti ezek relevanciáját, ezáltal a keresésszámot és így a forgalmat is.

A tartalom rendszeres frissítése is extra súlyt adhat az oldalnak, hiszen ezáltal a keresőrobotok gyakrabban térnek vissza a lapra. A releváns kulcsszavak hozzáadása a head-ben található a title tag szintén a weboldal forgalmának növelését tudja eredményezni, akár csak a többi keresők által támogatott taggal.
Ezzel szemben a kulcsszó meta tagot a legnagyobb keresők már figyelmen kívül hagyják a korábbi visszaélések (black hat módszerek) miatt.

A mobil eszközök széleskörű elterjedése miatt fontos, hogy a weboldal ún. mobilbarát legyen. A keresők előnyben részesítik a reszponzív, mobilokra optimalizált tartalmakat. Saját weboldalát tesztelheted a Google mobilbarát vizsgáló oldalával, és a Google PageSpeed Insights tesztjével is.

Nem találod a weboldalad a keresőkben?
Mi ebben is tudunk segíteni Neked!
Kérj árajánlatot Keresőoptimalizálásra!
Oldal megosztása: