WordPress 5.7 „Esperanza”

WordPress 5.7

„Esperanza”

Lépjünk be a WordPress 5.7 világába.
Ezzel az új verzióval, a WordPress új színeket hoz. A szerkesztő segítségével olyan új helyeken tudunk változtatni, ahol eddig nem – vagy legalábbis profi szakember nélkül nem. Azok a vezérlők, amelyiket a legtöbbet használunk, például a betűméret változtatás, mostantól még több helyen elérhető – pont, ahol szükségünk van rá. Azok az elrendezés változások, amelyeknek egyszerűnek kellene lenni, mint például a teljes magasságú képek, mostantól egyszerűen végrehajthatók.

A szerkesztőt mostantól még egyszerűbben használhatjuk
Betűméret igazítások: mostantól a betűméret beállító vezérlők elérhetőek a Lista és Kód blokkokban. Nem kell többé más képernyőre ugrálni, hogy elvégezzük ezt a beállítást!
Újrafelhasználható blokkok: az újrafelhasználható blokkok számos fejlesztés hatására megbízhatóbban és könnyebben használhatók. Mostantól pedig automatikusan mentődnek, amikor a Frissítés gombot megnyomjuk.
Fogd és vidd beszúrás: fogjunk meg blokkokat és blokk mintákat a beszúrásból egyenesen a bejegyzésünkbe.

Teljes magasságú elrendezés: szerettünk volna bármikor olyan blokkot készíteni, mint a Borító blokk, ami kitölti a teljes ablakot? Mostantól lehetséges.
Gombok blokk: mostantól kiválaszthatjuk, hogy álló vagy fekvő elrendezést szeretnénk. És megadhatjuk egy gomb szélességét százalékosan is.
Közösségi ikonok blokk: most már változtatható az ikonok mérete.
HTTP-ről HTTPS-re egy kattintással
Mostantól HTTP-ről HTTPS-re váltani csak egy kattintás. WordPress mostantól automatikusan frissíti az adatbázis URL-eket váltáskor. Vége a találgatásnak és nyomozásnak!

Tanácsoljuk mindenkinek, hogy telepítse a frissítést!
Az általunk karbantartott, és WordPress alapú oldalakat frissítettük a legújabb verzióra.

Oldal megosztása: